10 טיפים לתמיכה ביולדת שיהפכו אתכם לפרטנר המושלם בלידה

2

לידת תינוק היא אחת מהרגעים הגדולים עבור אבות, לא פחות מהאמהות.
מדובר על סיטואציה לא פשוטה ומלחיצה בה אתה רואה את האדם שאתה הכי אוהב נמצא במצב מאוד כואב ונדרש לתפקד ולתמוך בבת הזוג.
חשוב שתהיה מודע למה שמתרחש אצל אשתך מבחינה רגשית ותהיה עוזר ותומך ברגעים המשמעותיים הללו בחיים של שניכם.

קראו את הטיפים הבאים והפנימו אותם, ותוכלו להיות הפרטנרים המושלמים ללידה של בת זוגכם:

1. היו מוכנים להתמודד עם הכל – השתדלו להתכונן עד כמה שאפשר. קראו חומר על לידות באינטרנט, סיפורי לידה, אפילו צפו בצילומי לידות ב-youtube. כל מידע שכזה יכול להועיל ברגע האמת לכם ולבת הזוג. חשוב שתדעו למה לצפות ומתי. יחד עם זאת, אל תציפו את הצוות הרפואי עם יותר מדי שאלות ותתערבו להם בעבודה רק בגלל שצברתם קצת ידע.

2. ערכו הכנה משותפת ותאמו ציפיות – שבו עם בת הזוג בצורה נינוחה על תוכנית הלידה שלה. שהיא תיידע אתכם מה חשוב לה בלידה, על איזה דברים היא מוכנה להתפשר ועד כמה חשוב לה שתתערב בהחלטות רפואיות (כמו למשל להיות בכוננות למנוע חיתוך מיותר אם זה לא הכרחי במהלך הלידה).

3. היו גמישים – חשוב שתדעו שכל אישה מגיבה אחרת במהלך הלידה שלה. גם אם כשדיברתם לפני הלידה על משככי כאבים ואשתך הודיעה ש”היא הולכת ללדת טבעי”, מאוד יתכן שברגע האמת היא תצרח עליך להביא את המרדים כדי לקבל אפידורל. זרום איתה ונסה להיות קשוב לצרכים שלה ולא להתחיל להתווכח איתה. אתה שם כדי לשרת אותה בזמן שהיא יולדת את התינוק שלך.

4. עודדו את בת הזוג – השתדלו לעודד את בת הזוג במהלך הלידה וככל שהיא מתקדמת והזכירו לה כמה נפלא יהיה בעוד כמה דקות או שעות כשהיא תחזיק את התינוק והכל יהיה מאחוריכם. תאמרו לה כמה אתם גאים בה ואוהבים אותה, זה בהחלט יכול להגביר את המוטיבציה שלה להחזיק מעמד עד הסוף ולהיות חיובית.

5. טכניקות להרגעה – תצטרכו לקחת חלק די פעיל במהלך הלידה בשמירה על בת הזוג שלכם רגועה באמצעות שימוש בטכניקות הרפיה כגון נשימות עמוקות ודמיון מודרך. אתם האדם שהכי יכול לעזור לבת הזוג שלכם בשלב של לפני הלידה.

6. תקשרו עם בת הזוג – להיות פעיל בלידה של בת הזוג שלך, משמעו גם לעזור לה לתקשר. ככל שהצירים מתגברים הכאבים שלה חדים וקשה לה לבטא את עצמה בצורה ברורה לפעמים וכל הסיטואציה מאוד מלחיצה ומפחידה גם עבורה. זה בסדר גמור בשלב הלידה הפעילה לשאול שאלות את המיילדת עבור אשתך ולהיות קשוב אליה. שאל אותה מה היא רוצה וצריכה (חוץ מללדת), אם זה עיסוי, קוביות קרח, ליטוף או לשים לה את השירים שהיא אוהבת בטלפון.

7. היה חיובי ושמח – לא משנה מה יהיה, אל תראה לחוץ ליד בת זוגך, גם אם נוצרה סיטואציה מלחיצה או מצב חירום. השתדל לשמור על ארשת פנים רגועה ומחויכת לכל דבר שקורה גם אם זה מפחיד אותך מאוד. במידה ואתה מרגיש שהמראות של הלידה בחזית העניינים קשים עבורך, אתה יכול לחבק את אשתך, להיות ליד הפנים שלה, לתת לה נשיקה וללטף אותה על מנת שהיא תישאר רגועה והלידה תתקדם כמו שצריך.

8. השאר בבית את הכעסים וההתחשבנויות– זמן הלידה זה לא הזמן להתחשבן. גם אם היתה לכם מריבה קשה חצי שעה לפני שהצירים החלו, האישה שלך צריכה אותך ועוד כמה שעות תשכחו כל מה שהיה עד הרגע שבו התינוק שלכם יצא לאויר העולם. זכור שאתה לוקח חלק באחד הימים המשמעותיים ביותר בחיים של שניכם והשתדל להפוך אותו לחוויה כיפית עבור שניכם ככל האפשר.

9. חסום הצקות, מבקרים ושיחות טלפון – בחלק הזה יש לך , בן הזוג, תפקיד מאוד חשוב. אשתך נמצאת במצב מאוד רגיש ולא פשוט והיא צריכה להיות רגועה ולהתרכז אך ורק בעצמה, בגוף שלה ובתינוק שעומד לצאת לאויר העולם. רצוי שבמהלך הלידה לא יהיו אנשים שיחכו לכם מחוץ לחדר הלידה אולי למעט אמא שלה (תאמין לי שהדבר האחרון שאשתך תרצה זה שאמא שלך תכנס כשהיא שוכבת עם רגליים פתוחות). אם אנשים ירצו להגיע מיד אחרי הלידה, בקש מהם להמתין יום או יומיים עד שבת זוגך תתאושש. כמו כן, אל תענה לטלפונים כי הם סתם יעצבנו את שניכם.

10. התכונן נפשית, פיזית ומנטלית – הכן מראש שירים שהיא אוהבת ומרגיעים אותה בטלפון, שוקולדים שהיא אוהבת או חטיפים שיכולים לעודד אותה, רשימת שמות, ודבר איתה על כמה כיף יהיה אחרי הלידה ומה תעשו עם התינוק ונסה להסיח את דעתה ככל האפשר מהכאבים.

נכון, אשתך היתה בלתי נסבלת לפעמים בחודשים האחרונים. ההורמונים הפכו אותה למישהי אחרת. יש לה כל הזמן דרישות, תלונות ובקשות, אבל היא סוחבת בבטן שלה את התינוק שלך.
גם לה קשה עם עצמה, עם הגוף שלה ועם חוסר השליטה הזה על החיים שלה שנעצרו באמצע.
אבל עוד קצת והכל ישתנה ותחזרו לשגרה תוך כמה חודשים ולשפיות.
חשוב שתזכור שלא קל לה וכואב לה מאוד ושזה רגע האמת להוכיח את עצמך ולהיות הבעל הכי תומך ואוהב שאפשר ולהיות שם אך ורק בשבילה גם אם היא אומרת לך דברים לא כל כך חיוביים בעיצומם של הכאבים. זכור שאין לשפוט אדם בכוסו, בכיסו או בכעסו.


Response (1)
  1. מוראד פברואר 22, 2015

    זה הדבר הכי מדהים מרגש ומחמם שקראתי באינטרנת תוווודה

Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *