איך בוחרים איפה ללדת? האם ללדת קרוב או רחוק מהבית, שיקולים לקראת לידה

2

איפה ללדת במרכז , איפה ללדת בירושלים , בתי יולדות במרכז , לידה בירושלים , מלונית אחרי לידה , ועוד כמה נקודות שכדאי לשקול לפני שבוחרים איפה ללדת..

הגעת לשלב הזה שבו אתם מתחילים לבדוק בתי יולדות, לערוך סיורים בחדרי לידה ולקבוע היכן תביאו לעולם את היורש, היורשת או היורשים שבדרך.

איפה ללדת במרכז

אם אתם תושבי המרכז זה מרגיש הכי ברור ומובן שאתם הולכים ללדת במרכז באחד מבתי היולדות הפופולאריים – תל השומר, איכילוב, אסף הרופא , בלינסון או קפלן.

הבעיה העיקרית בבתי היולדות הללו היא שהם בתי חולים מאוד גדולים שנותנים מענה לאוכלוסייה באזור המרכז ולרוב סובלים מבעיה של עומס מאוד גדול במיוחד בתקופות מסויימות.

מה שיצריך מכם המון סבלנות אלא אם כן אתם מגיעים לבית היולדות כשהאישה כבר במצב של לידה פעילה.

זמן המתנה ממוצע עד שמישהו יתייחס אליכם ויבדוק הוא בין שעה לשלוש שעות רק בשביל להכנס למוניטור ובשביל בדיקת רופא תצטרכו לפעמים לחכות גם 4-5 שעות.

לצערי אני כותבת את הדברים הללו מניסיון עם 2 הריונות עשירים בבעיות שהצריכו ביקורים תכופים במיון יולדות. וזה עוד כשאני מטופלת במעקב ביחידת ההייריסק.

אני לא מאשימה את הצוות הרפואי שבאמת עושה מעל ומעבר, אני מאשימה את משרד הבריאות שלא דואג לכמות הולמת של כוח אדם וגורם לעומס רב על הצוות הרפואי שעובד שעות רבות במשמרת ומתמודד עם עומס לא הגיוני מבחינת כמות יולדות ואנשים שפונים לקבלת טיפול רפואי ובדיקות, במיוחד בתחום הילודה.

לא פעם ראיתי נשים מגיעות בזמן שהמתנתי לבדיקה והצוות הפנה אותן לבתי יולדות אחרים בגלל שהיה עמוס מדי.

ואם יש לך בעיות בהריון ואת עם חשש ללידה מוקדמת לפני השבוע ה-36, מעבר לכך שצריכים לדאוג לך למקום בחדר לידה ולמקום במחלקה, צריכים לדאוג גם למקום בתינוקיה.

כשאני הגעתי בהריון תאומות עם צירים מוקדמים מהשבוע ה-25 ומעלה, כבר למדתי להתקשר לפני שאני מגיעה למיון ולעשות וידוא שיש מקום בפגיה במידה ותהיה התפתחות של לידה.

ככה זה במדינת ישראל.

שהיה במחלקת יולדות אחרי לידה

זה כבר סיפור אחר. בבתי היולדות כגון איכילוב ותל השומר החדרים מאוד קטנים, לא מרווחים ודי מיושנים.

בבלינסון ואסף הרופא החדרים קצת יותר משופצים ומסודרים, אבל גם שם תתקלי בעומס רב במחלקות ובמיון היולדות.

והבעיה הכי גדולה באשפוז בבתי חולים אחרי לידה ובכלל, זה שאת פותחת את העיניים בבוקר עם הריח הנוראי של חומרי ניקוי, אין לך פרטיות, אין לך שקט, ואם לא התמזל מזלך וזכית בשותפה קולנית, ערסית או אחת עם הרבה מבקרים חסרי התחשבות, את רק תספרי את הדקות עד לשחרור הביתה  או תברחי למלונית.

ללדת רחוק מהבית? לידה בירושלים

נשים רבות שוקלות ללדת באזור ירושלים שם יש היצע של בתי יולדות מעולים עם הרבה פחות צפיפות בחדרי הלידה ופינוקים כמו למשל בבתי היולדות של הדסה עין כרם והדסה הר הצופים שכוללים חדרים לביות מלא או גמיש וגם לילה ראשון במלונית במתנה –
מה שהופך את חוויית הלידה להרבה יותר נעימה ובמידה ואתם מתכננים לשהות במלונית, זה יצא לכם יותר משתלם.

אני למשל מתגוררת בראשון לציון ואחרי שבמהלך ההריון של התאומות שלי יצא לי להגיע לפחות 15 פעמים למיון יולדות במרכז וכל פעם מחדש זה היה סיוט.

אם הייתי יודעת כבר אז על האיכויות של בתי היולדות של הדסה שאלו בתי חולים פרטיים, בהחלט הייתי שוקלת להגיע וללדת שם, להנות מיחס של צוות מעולה, בלי לחכות שעות בתור ועם יחס מהרגע הראשון שנכנסים למחלקה וגם לילה במלונית במתנה.

יש לי כמה חברות שבלידה השניה והשלישית הבינו את הפרינציפ ובחרו ללדת בבתי היולדות של הדסה וסיפרו על חוויה אחרת לגמרי מזו שהיתה להם עם הלידות הראשונות בבתי יולדות במרכז.

בינינו, עם כביש 431, להגיע מתל אביב או ראשון לירושלים, זו נסיעה של 40-60 דקות.

בזמן של פקקים בבוקר או אחר הצהריים, יקח לכם אותו זמן להגיע לבתי יולדות באזור המרכז ולעיתים אף יותר.

אבל מה עם אורחים שמבקרים?

דווקא בנושא הזה נפתרת לכם הבעיה. במיוחד אם יש לכם משפחה גדולה שאוהבת לעשות התנחלויות ועליה לרגל אחרי לידה לבית החולים.

לי יש כזו ולמרות שאני אוהבת אותם מאוד, אני זוכרת שבערב אחרי הלידה שלי שהיתה ב9 בבוקר בקיסרי, במקום לעשות בונדינג עם התינוק שלי מצאתי את עצמי צריכה לארח אנשים ולשבת ולספר להם על הלידה והתינוק כשאני מותשת, עייפה, נפוחה וכאובה וכל מה שבא לי זה לישון ולהיות עם הקטנצ’יק שלי שנמצא ביחידת מעבר כי הוא נולד קטן.

וגם כל הביקורים הללו במיוחד בעונת החורף כשיש הרבה וירוסים, אם את בחדר של ביות מלא, את לא רוצה שאנשים יגעו בתינוק הרך וחלילה ידביקו אותו בחיידקים או מחלות וישבו על המיטה שלך ואת רוצה לדאוג לסביבה סטרילית ככל האפשר.

ולא תמיד נעים לנו להגיע לא להגיע ולא תמיד אנשים רגישים ומתחשבים מספיק בשביל לשאול אם נוח לך שהם יבואו כך שאת מוצאת את עצמך עסוקה באירוח ולא בלהיות אמא.

לכן, כשאת בוחרת ללדת קצת רחוק יותר מהבית, את יכולה לבקש ממי שרוצה לבקר להגיע הביתה לביקור אחרי שתחזרו ואז אפילו להיעזר בהם אם זה להחזיק את התינוק לכמה דקות כדי שתוכלי לעשות מקלחת נורמלית או לאכול.

הזמן אחרי הלידה הוא הזמן שלך, של התינוק ושל בן הזוג ואם יש עוד ילדים אז גם שלהם.

השאירי אותו כזמן איכות עבורך ועבור התינוק החדש ותנסי לראות מה הדרך שתהיה הכי מפנקת, נוחה ונעימה עבורך.